Reserveer nu

Recreatie

Voor veel gezinnen is vakantie één van de hoogtepunten van het jaar. Lekker weg van de dagelijkse drukte, in een mooie omgeving er even helemaal uit zijn. Activiteiten als gezin ondernemen, lekker ontspannen, aandacht voor elkaar! En zoals het gezegde is: Als de kinderen het naar hun zin hebben, hebben de ouders het ook naar hun zin! Camping De Ruimte maakt dat mogelijk want elk kind, beperkt of niet kan meedoen aan de recreatie activiteiten!           

Tijdens de schoolvakanties wordt er op de Ruimte van alles georganiseerd om kinderen & jongvolwassenen aangenaam bezig te houden. Er is een recreatieteam welke bestaat uit twee recreatieleiders met een aantal vrijwilligers. Zij zijn zeer enthousiast en gepassioneerd. Ook hebben zij ervaring met kinderen evt. met een beperking.

Het recreatieteam houdt natuurlijk rekening met ieders mogelijkheden en beperkingen, zodat niemand aan de kant hoeft te blijven staan. Zes dagen in de week!

In de ochtend, middag en avond worden er verschillende activiteiten georganiseerd, ook samen worden leuke extra activiteiten bedacht.

De ochtend begint om 10.30 met het ophalen van de kinderen met de bakfiets met muziek! Bij aankomst bij de Spelerij wordt er eerst lekker gedanst en gezongen. En daar kan iedereen aan meedoen!! Maar er zijn ook speurtochten in het bos, spelletjes in het Waterspeelbad, brood bakken bij het kampvuur en nog veel meer activiteiten maken van de vakantie een feest.

We proberen voor alle leeftijdsgroepen ook met eventuele beperkingen activiteiten aan te bieden!

De programma’s van die week hangen bij de Spelerij en bij het bord bij het douchegebouw.

Dankzij bijdragen van de NSGK en de Johan Cruyff Foudation is deelname aan de activiteiten gratis. Als je kind extra zorg nodig heeft, meer dan 1 op 6 begeleiding (bijvoorbeeld bij toiletbezoek), dan zorg je daar in eerste instantie zelf voor. Ook kan je kiezen voor recreatiedagopvang, meer hierover kan je lezen op  recreatiedagopvang.

Het doel van de recreatie voor de kinderen is het samen spelen of je nu een beperking hebt of niet, van elkaar leren, respect hebben voor elkaar, elkaar stimuleren en vooral als hoofddoel, veel plezier maken, lachen en ontspannen! Het is tenslotte vakantie!!!

De activiteiten zijn verdeeld over 6 dagen in drie dagdelen: Van zaterdag tot vrijdag, vrijdag is de wisseldag van het weekteam. In de ochtend (10.30-12.00 uur),in de middag (13.30-15.30 uur) en in de avond (19.00-21.00 uur). Het recreatieprogramma wordt verzorgd in de volgende periodes:

  • 26 april t/m 5 mei 2019 (meivakantie)
  • 29 mei t/m 2 juni 2019 (Hemelvaart)
  • 7 juni t/m 10 juni 2019 (Pinksteren)
  • 13 juli tot 23 augustus 2019 (zomervakantie)

Foto's