Reserveer nu

Activiteitenprogramma 2020

Algemeen

Het leven wordt niet meer zoals het voor de Coronacrisis was. Dit heeft helaas gevolgen voor iedereen en zo ook voor de activiteiten op Camping de Ruimte.

Recreatie en onze visie betekent samen dat wij het heel belangrijk vinden dat alle kinderen samen kunnen spelen beperkt of niet beperkt. Zorgeloos kunnen genieten op de camping! Het recreatieteam paste daar heel goed bij.

In deze nieuwe tijd vinden wij het nog steeds belangrijk dat kinderen met elkaar spelen beperkt of onbeperkt maar dit moet wel op een verantwoorde/betaalbare wijze, welke bij deze tijd past. Ouders/grootouders zullen een belangrijke rol hierbij gaan spelen om hun (klein) kinderen te begeleiden op de camping en tijdens de recreatieactiviteiten. Deze zal dan ook een andere vorm gaan krijgen.

De nieuwe 1,5 meter regel voor volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar zal in ieder geval het komende jaar en misschien ook wel de jaren erna invloed hebben op de vorm en inhoud van recreatie.

Natuurlijk hebben wij nog steeds hele fijne speelplekken op ons ruim opgezette camping waar er sowieso heerlijk gespeeld kan worden. Er wordt wel van de ouders gevraagd dit te begeleiden.

 

Recreatieactiviteiten in de schoolvakanties (Deze zijn afhankelijk van de nog te nemen beslissingen van de scholen i.v.m. de Coronacrisis)

Indien de maatregelen van de overheid dit toelaten zullen er wekelijks recreatieactiviteiten plaatsvinden onder leiding van de recreatiemedewerker maar ook deze zal op gepaste afstand (1,5 meter) moeten blijven.

Deze bestaan uit:

- Elke ochtend (10.30) de kinderen ophalen met muziek om te gaan dansen. Dit is een ritueel wat wij kunnen blijven doen omdat wij de activiteit buiten doen en er genoeg ruimte is om dit met gepaste afstand uit te voeren. Ook hier worden de ouders gevraagd (vooral de de kleine kinderen) om hun kinderen hierbij te begeleiden.

- Twee middagen in de week zullen er actieve, sportieve activiteiten gedaan worden die uitgevoerd kunnen worden als gezin. Denk aan spoorzoeker of een puzzelroute enz..

- De andere twee middagen van de week zullen er sportieve buitenspelletjes worden georganiseerd door de recreatiemedewerker.

- Daarnaast zullen wij, als het weer het toelaat op de zaterdagavond kampvuur hebben en is er op woensdagavond Bingo voor het hele gezin.

Bovenstaande betekent dat wij elke ochtend in de schoolvakanties buiten beginnen met muziek en dansen en dat wij 4 middagen van de week buiten middagactiviteiten hebben. Ouders krijgen hierbij een grotere rol in het begeleiden van hun kind. Er zullen 1 of hoogstens 2 recreatiemedewerkers aanwezig zijn die een gepaste afstand van 1,5 meter zullen moeten houden.

Mocht het tegen die tijd zo zijn dat wij meer gezamenlijke groepsactiviteiten mogen organiseren van de overheid dan zullen wij dat zeker doen! Wij denken dan bijvoorbeeld aan ons jaarlijks pannenkoekenfeest, luchtkussenfeest of creatieve workshops!