Toegankelijkheid

mivaDe Ruimte heeft veel aanpassingen voor mensen met een beperking.

Camping De Ruimte is bij uitstek geschikt voor mensen met een beperking. Al onze gebouwen, ook het restaurant, zijn toegankelijk en zijn voorzien van het ITS-symbool.

We hebben een verwarmd douchegebouw. We beschikken over drie aangepaste badkamers. In de badkamers is aangepast sanitair, een douchestoel en een grote aankleedtafel. Twee badkamers beschikken over een douchestretcher. Ook in het hoofdgebouw is aangepast sanitair aanwezig.

In 2017 zijn alle paden vernieuwd en rolstoeltoegankelijk gemaakt.

Aan het Drontermeer staat een gehandicapten-vissteiger waar het goed toeven is. We hebben tandems en een electrische rolstoelbakfiets.

Ook in de keuze van de speeltoestellen is rekening gehouden met beperkingen. Zo hebben we een ligschommel, een hangmatschommel, een rolstoelwip, een aangepaste sjoelbak en staan er zandtafels bij de zandbakken. Het speelbad is volledig rolstoeltoegankelijk en staat er een watertafel.

Het recreatieteam houdt natuurlijk rekening met ieders mogelijkheden en beperkingen, zodat niemand aan de kant hoeft te staan.

Aangepaste accomodaties

Uiteraard zijn ook de volledig ingerichte Ruimte Lodges en de kampeerbungalows (tenthuisjes) rolstoeltoegankelijk. Beide accomodaties zijn voorzien van een houten vloer. Ook kan er in beide accomodaties een hoog-laag bed geplaatst worden. In de Ruimte Lodge is sanitair aanwezig, deze is niet geschikt voor mensen in een rolstoel, die kunnen gebruik maken van de voorzieningen in het algemene douchegebouw.

Er kunnen hoog-laag-bedden, tilliften of andere hulpmiddelen op de camping worden afgeleverd.